31.000 kg minder plastic verpakkingen

Maxeda DIY Group heeft in samenwerking met andere doe-het-zelf ketens een ‘Standaard Duurzaam Verpakken’ ontwikkeld voor haar winkels. Deze standaard bevat richtlijnen voor inkopers en leveranciers om de belasting van het milieu door productverpakkingen zoveel mogelijk te beperken. Een van de resultaten hiervan in 2019 is dat de Sensys lichtbronnen en de Aquavive/Aquazuro douchesets en –accessoires niet meer in plastic blisterverpakking worden verpakt maar in kartonnen showdozen. Hiermee wordt jaarlijks meer dan 31.000 kg minder plastic in het milieu gebracht.

Daarnaast zijn er doelstellingen voor de periode 2020-2022 opgesteld waarmee, in samenwerking met leveranciers, verder wordt gewerkt aan de beperking van de belasting van het milieu door verpakkingsmateriaal. Zo heeft het inkoopkantoor in China hiertoe haar milieu policy aangepast – bijvoorbeeld van het huidige standaard karton naar 80% FSC-gecertificeerd karton in 2022.

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.