Duurzame producten

Als de grootste doe-het-zelf keten in de Benelux voelt Maxeda DIY Group zich verantwoordelijk voor de continuïteit van natuurlijke grondstoffen en de arbeidsomstandigheden in fabrieken waar producten voor Maxeda worden gemaakt. Zo wordt er naar gestreefd dat zoveel mogelijk van het hout en de hout bevattende producten gecertifieerd is en is Maxeda lid van zowel FSC Nederland als België. Ook is één van de eisen aan leveranciers om gedocumenteerd bewijs aan te leveren dat de fabrieken waar producten voor Maxeda worden gemaakt aan minimale eisen voldoen en is Maxeda lid van amfori BSCI.

Tevens bieden de winkels biologische of ecologisch verantwoorde producten aan als alternatief voor standaard producten. Hierbij worden bijvoorbeeld biologische middelen gebruikt, vormen natuurlijke ingrediënten de basis van het product, zijn de producten biologisch afbreekbaar of wordt er rekening gehouden met de verpakkingskeuze. Andere duurzame opties zijn de vele waterbesparende producten in het assortiment, één accu die te gebruiken is voor allerlei soorten elektrisch gereedschap en het ruime aanbod aan isolatie gerelateerde producten.

Daarnaast bieden de winkels door middel van diensten klanten de mogelijkheid om te verduurzamen. Bijvoorbeeld door de levensduur van apparatuur te verlengen door het bieden van onderhoud, een apparatuur verhuurservice en door adviezen en producten waarmee energie of water bespaard kan worden.

Verpakkingen

Als lid van de Vereniging van Winkelketens in de doe-het-zelf branche, heeft Maxeda DIY Group actief meegewerkt aan de ontwikkeling van het brancheverduurzamingsplan ‘Verpakken doe-het-zelf 2015-2018’. Dit plan bevat richtlijnen voor inkopers en leveranciers om de belasting van het milieu door productverpakkingen zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast wordt het afval in de winkels gescheiden in verschillende afvalstromen en afgevoerd door gecertificeerde afvalverwerkers. Uit cijfers van de afvalverwerkers blijkt dat de opgestelde richtlijnen helpen, het gemiddelde aantal kilo’s ingezameld afval daalt namelijk aanzienlijk. Ook aan het afval van de klanten is gedacht. In samenwerking met diverse bedrijven en stichtingen biedt Maxeda klanten de mogelijkheid om batterijen, (spaar)lampen, tl-buizen en elektrische apparaten in te leveren. Vervolgens zorgen de afvalverwerkingspartners dat de ingezamelde producten worden opgehaald en gerecycled. Tevens wordt oude bedrijfskleding van de winkelmedewerkers gerecycled en deels gebruikt voor het maken van nieuwe bedrijfskleding.

Kwaliteit

Maxeda DIY Group is retailer van de be­langrijkste merken in de Doe-Het-Zelf markt. Sommige van die merken zijn ons eigendom. Continu ligt onze focus op het verbeteren van assortimenten, zowel door betere inkoop als door verbetering van onze eigen mer­ken. 

Onze Business Units en zakenrelaties betrekken producten uit een groot aantal landen met zeer verschillende culturele achtergronden en uiteenlopende sociaal-maatschappelijke omstandigheden. Daarom stellen wij een aantal basisvoorwaarden aan de wijze waarop en de condities waaronder door onze leveranciers en fabrikanten wordt gewerkt. Dit geldt voor alle producten en diensten die we kopen, van enkele producten tot professionele diensten, in elke markt over de hele wereld waar we actief zijn.

Wij zullen samenwerken met leveranciers en hen hierbij helpen, ofwel door op specifieke gebieden hulp te bieden of door hen in verbinding te stellen met BSCI (Business Social Compliance Initiative), een organisatie die de sociale ontwikkeling van de organisatie volgt door jaarlijkse audits en zelfbeoordelingen. Maxeda DIY Group is deelnemer aan het BSCI Netwerk.

Supply Chain

Ons Supply Chain team richt zich op verbetering van dienstverlening & efficiency en beperking van onze CO2-voet­afdruk.

Lees verder

De Ondernemingscode

De Ondernemingscode vertegenwoordigt waar Maxeda DIY Group voor staat.

Lees verder

Duurzame initiatieven

Aan alle drie de focusgebieden heeft Maxeda tot 2030 verschillende duurzame initiatieven gekoppeld. 

Lees verder

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.