Onze strategie

Maxeda DIY Group is de grootste doe-het-zelf retailer in de Benelux met Praxis-winkels in Nederland en Brico- en BricoPlanit-winkels in België en Luxemburg. Deze winkelketens worden vertegenwoordigd door 334 winkels, zowel in eigendom als in franchise. De meeste winkels hebben vloeroppervlaktes van 3.000 m² tot 5.000 m². Maxeda DIY Group heeft meer dan 6.500 medewerkers in dienst, waarvan ongeveer 60% in de Nederlandse winkels en op het hoofdkantoor in Amsterdam werkt. Alle winkels samen hebben ruim 1 miljoen m² winkeloppervlakte en ontvangen elke week meer dan 1.5 miljoen klanten in de winkel en online.

De strategie van Maxeda is om onze organisatie en het leven van onze klanten duurzamer te maken. Met onze strategie 'Make it Sustainable' willen we bouwen aan een duurzame en aantrekkelijke retailorganisatie via vijf groeimotoren: Store, Product, Digital & Data Intelligence, People & Community en Home. Tot de groeimotoren behoren verschillende projecten en initiatieven. Denk bijvoorbeeld aan partnerships met Zoofy, Casius en PWIIC (Home); vernieuwing winkels (Store); Employer Branding (People & Community); het assortiment duurzame producten vergroten (Product); en het verder ontwikkelen van diverse online kanalen (Digital & Data intelligence).

Onze missie en visie

Wij zijn er voor alle Makers, van beginnend tot ervaren. Via onze winkels en online helpen wij met advies, inspiratie en het grootste offline en online assortiment om elke klus tot het beste einde te brengen.

Ons doel is dat onze winkelformules de top-of-mind DHZ-retailers worden met een groot assortiment [duurzame] producten om het huis te verduurzamen en mooier te maken. Hiermee helpen wij Makers om middels hun klussen een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Daarnaast hebben wij als Maxeda onze CO2-uitstoot met 42% verminderd in 2030 en committeren we ons aan de doelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

Organisatie

Maxeda DIY Group is marktleider in de doe-het-zelf markt in de Benelux met 334 winkels.  

Lees verder

Corporate Governance

Maxeda DIY Group en haar winkelketens hechten veel belang aan een goede corporate governance.    

Lees verder

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.