Supply Chain

Het Maxeda DIY Group Supply Chain team houdt zich, naast het verbeteren van de dienstverlening en efficiëntie, bezig met het beperken van de CO2 voetafdruk. Dit wordt onder andere gedaan door het inzetten van binnenscheepvaart in plaats van baanvervoer, vergroening van de vrachtwagenvloot van logistieke partners en het aantal retourvrachten terug te dringen.

Ook het ‘Cross-dock 2.0’ project draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Doordat alle colli’s en paletten voorzien zijn van een scanbare barcode en identificatienummer is het direct zichtbaar als een levering bij een verkeerde winkel terecht is gekomen. Deze kan dan meteen weer mee terug worden gegeven en hoeft niet later weer opgehaald te worden. Daarnaast is door de installatie van meer dan 1.000 LED-lampen in het 100.000 m² grote logistiek magazijn het energieverbruik sterk verminderd. Doordat de lampen in Nederland worden gemaakt via digital manufacturing en volledig recyclebaar zijn, zorgen ze voor een extreem lage CO2 uitstoot.

Voor in de toekomst staan er nog genoeg initiatieven op de planning, zo zullen er strengere uitstootnormen voor transporteurs geïntegreerd worden en zal er actief op zoek worden gegaan naar optimalisaties voor de logistieke activiteiten over de verschillende distributiecentra heen.

Onze focusgebieden 

Om als organisatie duurzaam ondernemen te waarborgen, legt Maxeda de focus op drie verschillende gebieden. 

Lees verder

Duurzame initiatieven

Aan alle drie de focusgebieden heeft Maxeda tot 2030 verschillende duurzame initiatieven gekoppeld. 

Lees verder

Duurzame producten

Alle producten die Maxeda DIY Group inkoopt en aan consu­menten aanbiedt voldoen aan relevante wet- en regelgeving.   

Lees verder

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.