We help
and
inspire
people to
create the home
of their desires

Duurzaamheid

Bij Maxeda DIY Group geloven we dat de weg naar een betere wereld begint met de keuzes die we maken, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de generaties die na ons komen. Als vooraanstaande doe-het-zelf retailer in de Benelux, begrijpen we de waarde van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu, de samenleving en onze organisatie.

Onze toewijding aan duurzaamheid vormt een belangrijk element in onze bedrijfsprincipes. Met onze 'Maak het Duurzaam'-strategie zetten we ons in om een duurzame en aantrekkelijke retail organisatie te creëren. Ons doel is om Makers te helpen om middels hun klussen een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

Onderdeel van deze strategie is onze duurzaamheid roadmap die zich richt op drie focusgebieden en bijbehorende initiatieven. Via verschillende bestaande en nieuwe duurzame initiatieven zetten we ons in om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, de samenleving en onze organisatie. Door in de aankomende jaren deze initiatieven uit te voeren willen we onder andere ons doel waarmaken om in 2030 onze CO2-voetafdruk met 42% te verminderen ten opzichte van 2020 en net-zero te zijn in 2050.

Samen bouwen we aan een betere, meer duurzame toekomst voor iedereen.

 

Onze focusgebieden & duurzame initiatieven 

Ontdek via welke 3 focusgebieden en bijbehorende initiatieven wij ons inzetten voor een duurzamere toekomst.

Onze mensen/samenleving

  1. Duurzaamheidsbewustzijn vergroten bij medewerkers
  2. Diversiteit en inclusie personeelsbeleid versterken

Onze winkels/hoofdkantoren/productieketen

  1. Aangesloten bij SBTi met als doel om onze CO2-uitstoot met 42% te verminderen in 2030 en net-zero te zijn in 2050
  2. Jaarlijkse verzameling en rapportage van CO2-uitstoot
  3. Verlagen CO2-uitstoot van onze eigen winkels/hoofdkantoren
  4. Verlagen CO2-uitstoot in toeleverings- en distributieketen

Onze producten

  1. Assortiment duurzame producten vergroten voor klanten
  2. Verpakkingsminimalisering bij eigen-merk producten
  3. Op lange termijn >95% gecertificeerd hout in onze winkels
  4. Zichtbaarheid duurzame producten vergroten voor onze klanten

Onze mensen/samenleving

We streven ernaar een inclusieve werkgever te zijn die diversiteit omarmt, waar medewerkers zich welkom voelen en waar we duurzaamheid bevorderen door trainingen en gemeenschapsprojecten.

Lees verder

Onze winkels/HQ's/SC

Maxeda streeft ernaar haar CO2-voetafdruk tegen 2030 met 42% te verminderen ten opzichte van 2020 en tegen 2050 net-zero te bereiken. Hiervoor nemen we bespaarmaatregelen en implementeren we toekomstbestendige oplossingen. 

Lees verder

Onze producten

We verminderen onze milieu-impact door minder plastic te gebruiken, grondstofuitputting en -vervuiling te beperken, en ons assortiment duurzame producten uit te breiden, waardoor klanten gemakkelijker voor duurzame opties kunnen kiezen.

Lees verder

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.