Maxeda DIY Group verscherpt haar duurzaamheidsdoelstellingen en sluit zich aan bij SBTi

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van deze tijd en het wordt steeds duidelijker dat de duurzame keuzes van bedrijven een belangrijke impact hebben. Bij Maxeda DIY Group maakt duurzaam ondernemen al jaren onderdeel uit van de strategie. Zo stelden wij ons in 2021 als doel om in 2030 onze CO2-uitstoot met 20% te verminderen. We willen echter nog grotere en snellere stappen zetten en hebben onszelf als nieuw doel gesteld om in 2030 onze uitstoot met 42% te verminderen (t.o.v. basisjaar 2020) en ons te committeren aan de lange termijn doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Om deze doelstellingen wetenschappelijk te valideren hebben wij ons aangesloten bij SBTi.

Om nog meer inzicht te krijgen in onze CO2-uitstoot hebben we een nulmeting laten uitvoeren over het jaar 2020. Hieruit bleek dat we inderdaad al veel stappen hebben gezet om onze eigen directe uitstoot te verminderen. De uitdaging is nu voornamelijk om de CO2-uitstoot die samenhangt met onze productieketen reduceren.

Dit doen we door verschillende initiatieven in de gehele productieketen te ondernemen, onder andere door het opstellen van een duurzaam inkoop beleid, samenwerking met onze top 25 leveranciers om het assortiment (producten en verpakking) te verduurzamen en door wereldwijd samen te werken met andere grote DHZ retailers. De komende jaren zullen we hier via verschillende initiatieven hier nog meer op gaan inzetten.

Lees hier meer over ons duurzaamheidsbeleid.

 

 

 

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.