Onze producten

Door het gebruik van onder andere minder plastic en het beperken van grondstofuitputting en -vervuiling reduceren wij onze milieu impact. Wij vergroten het assortiment en de zichtbaarheid van duurzame producten, zodat het voor klanten makkelijker wordt om te kiezen voor de meer duurzame optie. 

Assortiment duurzame producten vergroten voor klanten

We hebben al veel producten in ons assortiment waarmee klanten aan de slag kunnen om zelf hun huis te verduurzamen. Daarnaast willen we ook het aantal producten dat duurzaam geproduceerd is verhogen. Zo hebben we onlangs bijvoorbeeld bamboe toiletaccessoires toegevoegd aan ons assortiment, zijn de potten van ons Eigen Merk Perfection gemaakt van gerecycled materiaal en hebben we een vloer geïntroduceerd die PVC-vrij is en CO2-neutraal geproduceerd in Europa. De komende jaren zullen we samen met onze leveranciers steeds meer producten introduceren die duurzaam geproduceerd zijn.

Verpakkingsminimalisering bij Eigen Merk producten

Naast het duurzaam produceren van het assortiment, staat ook het verduurzamen van de verpakkingen op agenda. De afgelopen jaren hebben we hier al grote stappen in gemaakt, zo besparen we inmiddels 50.000 kg plastic per jaar en gaan steeds meer Eigen Merk producten over naar karton of helemaal geen verpakkingen. De komende jaren willen we hier, samen met onze leveranciers, nog meer op focussen.

Op lange termijn >95% gecertificeerd hout in onze winkels

Veel van de producten die we verkopen zijn van hout of bevatten hout. Omdat we ons verantwoordelijk voelen voor de continuïteit van natuurlijke grondstoffen, waaronder hout, willen we dat zoveel mogelijk van deze producten gecertificeerd zijn met ofwel het FSC of het PFEC-keurmerk. Inmiddels is 89,3% van ons hout en de hout bevattende producten gecertificeerd en we zetten ons in om hier in 2030 minstens 95% van de te maken.

Zichtbaarheid duurzame producten vergroten voor onze klanten

Uit onderzoek blijft dat veel klanten het een uitdaging vinden om duurzame producten te identificeren. Ze vinden duurzaamheid een belangrijk element bij hun aankopen maar hebben moeite om te bepalen welke producten daadwerkelijk duurzamer zijn. Daarom willen we de zichtbaarheid van duurzame producten vergroten voor klanten. Eén van de manieren waarop we dit doen is het verkopen van producten met het EU Ecolabel. Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van een logo waarmee we duurzame producten in de winkel en online kunnen aanduiden. Hiermee hopen we het voor klanten makkelijker te maken om voor de duurzamere optie te kiezen.


Onze mensen/samenleving

Lees verder

Onze winkels/HQ's/SC

Lees verder

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.