Onze winkels/hoofdkantoren/productieketen

Maxeda’s winkeloperatie omvat 334 winkels in België, Luxemburg en Nederland, een hoofdkantoor in Brussel en Amsterdam en 2 distributiecentra. Daarnaast komt er veel CO2-uitstoot vrij bij het produceren, vervoeren en gebruiken van onze producten. Door bespaarmaatregelen te nemen en toekomstbestendige oplossingen te implementeren wil Maxeda haar CO2-voetafdruk verlagen. Ons doel is om in 2030 onze CO2-voetafdruk met 42% te verminderen ten opzichte van 2020 en net-zero te zijn in 2050. 

Aangesloten bij SBTi met als doel om onze CO2-uitstoot met 42% te verminderen in 2030 en net-zero te zijn in 2050

Bij Maxeda DIY Group maakt duurzaam ondernemen al jaren onderdeel uit van de strategie. Zo stelden we ons in 2021 het doel om de CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2030 (t.o.v. het basisjaar 2020). We willen echter nog grotere en snellere stappen zetten, daarom hebben we in 2023 het doel aangescherpt. In 2030 willen we de CO2-uitstoot met 42% verminderen en we hebben ons toegewijd aan de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Om deze doelstellingen wetenschappelijk te valideren hebben we ons aangesloten bij SBTi.

Jaarlijkse verzameling en rapportage van CO2-uitstoot

Om meer inzicht te krijgen in de CO2-footprint en te bepalen waar en hoeveel we deze kunnen reduceren, hebben we in 2020 een nulmeting uitgevoerd. De komende jaren zetten we in op het makkelijker maken van het verzamelen van deze data zodat we hier beter over kunnen rapporteren. Op basis van deze rapportages kunnen we vervolgens weer passende initiatieven opstarten die bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Verlagen CO2-uitstoot van onze eigen winkels/hoofdkantoren/distributiecentra

Het verlagen van de uitstoot van onze eigen winkels, hoofdkantoren en distributiecentra is iets waar we voor een groot deel zelf controle over hebben. De afgelopen jaren zijn we hier al veel mee aan de slag gegaan. Zo hebben we twee energie-neutrale Praxis-winkels geopend, is het hoofdkantoor in Brussel een BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal) en hebben alle distributiecentra zonnepanelen. De komende jaren zullen we hier nog meer op inzetten, bijvoorbeeld door het energieverbruik in de winkels te verminderen en te kiezen voor duurzamere energie.

Verlagen CO2-uitstoot in toeleverings- en distributieketen

Het verlagen van de CO2-uitstoot in onze toeleverings- en distributieketen is een uitdaging die we samen met onze leveranciers zijn aangegaan. Zo hebben we een Duurzaam Inkoopbeleid opgesteld, werken we samen met de top 25 leveranciers om het assortiment (producten en verpakkingen) te verduurzamen en zijn we onderdeel van de EDRA/GHIN Scope 3 Taskforce. Hierin werken we samen met andere grote DHZ retailers om de CO2-uitstoot binnen de branche te verminderen. De komende jaren zullen we hier via verschillende initiatieven nog meer op inzetten.


Onze mensen/samenleving

Lees verder

Onze producten

Lees verder

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.