Highlights 2022/23

Graag presenteren wij de Highlights en duurzame initiatieven van onze groep over het jaar 2022/23. Zoals ieder jaar heeft Maxeda opnieuw fors geïnvesteerd teneinde haar toekomstige groei te verzekeren. Denk daarbij aan de opening van nieuwe winkels (3 in Nederland en 4 in België), maar ook aan de vergroting en verfraaiing van het bestaande winkelbestand. Uiteraard blijven productvernieuwing en verdere verduurzaming van het assortiment belangrijk. Net zoals het verduurzamen van onze winkels, zo werden er bij 6 winkels zonnepanelen op het dak geïnstalleerd en bij 5 winkels laadpalen. Verder hebben wij op 16 januari 2023 een eigen marktplaats gelanceerd. Dit was de eerste DHZ-marktplaats in de Benelux en toont aan dat wij blijven investeren in onze online propositie.

Lees hieronder een kort interview met onze CFO Luc Leunis over het jaar 2022/23.

Interview Luc Leunis (CFO Maxeda DIY Group)

Hoe kijkt u terug op het financiële boekjaar 2022-23?

“Ik blik tevreden terug op het financiële boekjaar 2022-23. Ondanks de moeilijke macro-economische omgeving en de oplopende geopolitieke spanningen in de wereld, is Maxeda erin geslaagd om een licht stijgende omzet vergeleken met het vorige jaar te laten optekenen. Ook het resultaat heeft mooi standgehouden met een gerealiseerde EBITDA van EUR 107 miljoen.” 

In welke projecten heeft Maxeda het afgelopen jaar voornamelijk geïnvesteerd?

“Zoals ieder jaar heeft Maxeda opnieuw fors geïnvesteerd teneinde haar toekomstige groei te verzekeren. Denk daarbij aan de opening van nieuwe winkels (3 in Nederland en 4 in België), maar ook aan de vergroting en verfraaiing van het bestaande winkelbestand. Uiteraard blijven productvernieuwing en verdere verduurzaming van het assortiment belangrijk. In een snel veranderende wereld die almaar meer digitaal wordt, hebben we ook besloten om een deel van het investeringsbudget van 2022-23 toe te wijzen aan de lancering van een eigen marktplaats. Dit was de eerste DHZ marktplaats in de Benelux en is succesvol van start gegaan op 16 januari 2023.”

Waar bent u het meest trots op als u terugkijkt op het afgelopen financiële boekjaar 2022-23?

“Ondanks de moeilijke economische omstandigheden, zijn we er dit jaar toch wederom in geslaagd om een mooi resultaat neer te zetten. We waren in staat om onze klanten optimaal te bedienen en helpen bij het realiseren van hun doe-het-zelf projecten. Dit is uiteraard mogelijk gemaakt dankzij de creativiteit en inzet van al onze medewerkers die ik hierbij dan ook uitdrukkelijk wens te bedanken.” 

Wat zijn uw verwachtingen voor het financiële boekjaar 2023-24?

“Het huidige economische klimaat maakt het, net zoals vorig jaar, moeilijk om vooruit te blikken. De geopolitieke situatie in Oekraïne, de evolutie van de inflatie, de schommeling van de energieprijzen, etc. blijven wegen op het consumentenvertrouwen. Desondanks kijk ik met vertrouwen vooruit, want met onze ‘Make it Sustainable’ strategie hebben we een sterk fundament gelegd voor de toekomst.”

Maxeda DIY Group

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.